+31 43 20 03 270  Fregatweg 51, 6222 NZ, Maastricht, the Netherlands

Healix maakt nieuwe grondstoffen van afgedankte visnetten

Healix streeft naar een circulaire toekomst voor gebruikte bindgarens, touwen, netten en ander plastic garenafval uit de landbouw en visserij. Daarmee wil de cleantech-startup uit Maastricht voorkomen dat technisch textiel in de oceaan of op de vuilnisbelt terechtkomt.

Healix verzamelt, sorteert, versnippert, wast en verwerkt de gebruikte materialen tot ongerepte circulaire polymeren. Ready to use voor de wereldwijde productieketens.

In de Benelux is Healix uniek. In het noordelijkste puntje van Denemarken niet. Daar heeft de startup een ‘collega’, zegt oprichter Marcel Alberts: ‘Ik zie dit bedrijf (Plastics) niet als concurrent, maar als partner, want wij delen dezelfde doelstelling: oceanen herstellen door afgedankte visnetten te recyclen.’

De twee bedrijven pionieren in Europa en dat is niet voor niets, zegt Alberts. ‘Het heeft nogal wat voeten in de aarde om dit verwerkingsproces precies goed te krijgen.’

This article was first published at MT SproutRead the article here.