+31 43 20 03 270  Fregatweg 51, 6222 NZ, Maastricht, the Netherlands

Healix, 50e plaats KVK Innovatie Top 100 2022

De plastic soep neemt in een onheilspellend tempo toe. Als we zo doorgaan, zou er tegen 2050 meer plastic aanwezig zijn in de oceaan dan vis… Boosdoeners zijn touwen, netten en bindgaren gebruikt in de maritieme en agrarische sector. Healix recyclet dit plastic vezel afval tot hoogwaardige granulaat (vast materiaal in korrelvorm) voor onder andere de technische textielindustrie.

Nieuwe toepassingen

Healix verzamelt, sorteert, versnippert, wast en smelt plastic vezel afval opnieuw om tot gerecycled granulaat. Dit kan vervolgens worden ingezet voor (nieuwe) toepassingen voor de wereldwijde productieketen. Hierdoor biedt Healix zijn klanten/gebruikers de mogelijkheid om te kiezen voor gerecycled plastic als grondstof voor nieuwe producten in plaats van ‘virgin’ plastic dat gemaakt wordt van olie waarbij er veel CO2 uitstoot vrijkomt.

This article was first published at KVK innovatie top 100Read the article here.