+31 43 20 03 270  Fregatweg 51, 6222 NZ, Maastricht, the Netherlands

Link Magazine – Cleantech start-up Healix haalt 10 miljoen op om een schaalbaar productieproces op te zetten

De Nederlandse cleantech start-up Healix (healix.eco) heeft in haar eerste investeringsronde begin september een totaalbedrag van meer dan 10 miljoen euro opgehaald. De financiering volgt op de aankondiging van Healix eerder dit jaar om een fabriek te bouwen in Maastricht, Nederland, voor het versnijden, wassen en opnieuw verwerken van gebruikte bindgarens, touwen, netten en ander plastic garenafval uit de landbouw en visserij tot ongerepte circulaire polymeren voor de wereldwijde productieketen. De productiefaciliteit zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 operationeel zijn. Het heeft een jaarlijkse capaciteit van 6.000 ton polypropyleen (PP) en high density polyethyleen (HDPE), wat een besparing van bijna 10.000 ton aan CO2-uitstoot per jaar oplevert.

This article was first published in Link Magazine. Read the article here.